Om Liljebrand’s

Jag heter Annika Liljebrand och bor i en villa i Västerås med min familj.

Mitt ”kattliv” började för ca 13 år sedan, då min sambo och son ville ha en katt (tjatat länge). Till slut gav jag med mig, men jag ville ha ett finger med, jag ville ha en långhårig katt som var vit/ljusgrå. Vi åkte och tittade på en blandis men där fanns också en kull birmor. Jag visste inget om raskatter då, men helt sålda blev vi hela familjen. Vi bestämde oss för en brunmaskad tjej, Lisa, som inte hade stamtavla. Spelar ingen roll sa vi (visste inte bättre då) hon är bara till sällskap. Nu vaknade intresset för denna underbara ras och jag läste allt jag kom över.

Efter ett år hittade jag Litchi’s Zelda, Elsa, i Norrköping. Hon är blåmaskad och sååå vacker. Jag har ställt ut henne några gånger men slutade när hon blev champion då hon på slutet inte uppskattade utställningar.

Efter ytterligare ett år fick jag syn på SinhTsunKitthas Balthazar, Basse, och blev helkär!
Hade inte tänkt skaffa någon mer katt, och absolut inte någon hane. Men Basse gick inte att motstå.

Nu har även S*Kronjuvelens Cassiopeia flyttat hem till oss, en brunmaskad tjej som kallas för Alice.

Elsa bor numera hos min syster då hon inte uppskattade att bo ihop med så många katter.Hon trivs jättebra med att vara ensamkatt och har blivit ännu vackrare.

Nu har vi utökat katteriet med lilla Veni, från våran C-kull. Ett litet yrväder som kommer att ställas ut och så småningom bli mamma.

Lisa har fått somna in, hennes njurar var slut. Ett tufft beslut, men det var för hennes bästa. Vi saknar dig så Lisa!

Då har ännu en katt kommit till våran familj, S*Chimär’s Xenia kallad Pepsie. En blåmaskad tjej som är ett riktigt yrväder! Men vilka små fina pussar hon delar ut på morgonen, men rätt vad det är så får man sig ett litet kärleksnyp! Det känns vill jag lova.

Scilla från kull 10 bor på halvfoder hos familjen Ericsson-Mörck.

Fick mitt stamnam registrerat i dec 2007 och har fått 14 kullar.

Jag är medlem i Västerås Kattklubb, Birmasällskapet och Birmaringen.